Senin Cahilliğin Benim Yaşamımı Etkiliyor

Senin bilgeliğin bizim yaşamımızı etkiliyor.

Fikirlerini samimi olarak açıklamaktan kaçınmayan, genel geçer hiçbir şeyi umursamadan kendi doğrularını arayan ve söyleyen gerçek bir fikir insanı arıyorsanız, Türkiye’deki ender örneklerinden biri Celâl Şengör’dür.

Bilimsel eleştiriye açıklığıyla, her ne kadar ilk bakışta bana Heidegger’i anımsatan politik duruşuyla bir “demokrat” gibi görünmese de aslında o bir bilgi demokratıdır ve eleştirel düşüncenin önemini tüm Türkiye’ye en iyi anlatan ve öğreten kişidir.

Bugün elinize aldığınız bu kitap, Türkiye’nin yetiştirdiği çok yönlü ve nadide bir âlimle, bizim Karl Popper’imizle yapılmış enfes bir nehir söyleşidir. Okuyacağınız sohbet, bir bilim ve bilgi insanının çocukluktan itibaren nasıl adım adım geliştiğini ve nasıl evrildiğini anlatan bir özet, bir yolculuk öyküsüdür. 

Şen ve neşeli görünüşünün arkasında büyük bir ciddiyet saklayan, kendisine yapılan her türlü eleştiriyi kucaklarken bilime yapılan saygısızlığa büyük öfke duyan bir bilim insanı olarak tanıdığım Celâl Şengör’ün dediği gibi, başkalarının cehaleti nasıl bizim yaşamımızı etkiliyorsa Celâl’in bilgeliği de bizim yaşamımızı olumlu yönde etkilemiştir ve etkileyemeye devam edecektir.

Bu kitap da muhtemelen bu etkinin halkalarından biri olacaktır.

Fatih Altaylı

Kitap Adı Senin Cahilliğin Benim Yaşamımı Etkiliyor
Yazar A. M. Celal Şengör 
Yayınevi Masa Yayınevi
Ebat 13,5 X 21
Baskı yılı 19.07.2023
Dil Türkçe
ISBN 9786057301857
165,00 TL
145,00 TL 145,00 TL
145,00 TL 145,00 TL
185,00 TL 185,00 TL
265,00 TL 238,50 TL
%10
215,31 TL Havale / EFT 241,92 TL Kredi Kartı
Senin Cahilliğin Benim Yaşamımı Etkiliyor ilk değerlendiren siz olun.

Yorum Gönder

Senin Cahilliğin Benim Yaşamımı Etkiliyor ürünü ile ilgili soru ve cevaplar

Soru Gönder